Comandă jucării sau fișe de lucru până la ora 14:30, pentru livrare a doua zi.

Jucării pentru copii de la 1 la 3 ani

Copilul se dezvoltă prin joc și joacă. De aceea, este indicat să adaptați jucăriile vârstei sale, astfel încât să îi stimulați abilitățile specifice vârstei. Iată cum puteți face acest lucru, în cazul copilului de la 1 la 3 ani!

La această vârstă, copilul continuă să exploreze mediul din jurul său prin mijloace proprii, mai întâi târându-se, apoi deplasându-se în patru labe și, la final, mergând. Începe, de asemenea, să fugă.

Copilul își manifestă un mare interes pentru jocurile murdare făcute din lut, picturile cu degetele sau în nisip. Iubește să exploreze prin atins și îi plac astfel de activități, în ciuda mizeriilor ocazionale. Organizați-i spațiul pentru a putea să facă aceste lucruri în deplină libertate, așezând, spre exemplu, o mușama sau o protecție din plastic pe masă sau chiar pe sol.

Apreciază, de asemenea, jocurile în care simte că are control, bazate pe acțiuni cum ar fi colecționatul, aliniatul, clasatul, golirea și umplerea. Întrucât câștigă în autonomie, îi place să fie în acțiune și să aibă unele puteri asupra mediului înconjurător.

Un copil de această vârstă are interese diverse. Iubește jocurile care pun în valoare diverse aspecte ale dezvoltării sale motorii, de exemplu coordonarea, precizia mișcărilor sau echilibrul. Astfel, îi place să se joace cu mingea și să construiască turnuri din piese din ce în ce mai înalte, sau să folosească creionul.

Imaginația și capacitatea sa de atenție încep să se dezvolte. Privește cu plăcere cărțile și descoperă plastilina cu care poate crea. Îi plac jocurile de imitație și este un bun observator al părinților, pe baza cărora se amuză, imitându-i. Construiește cu obiecte din plastic, prepară mese într-o bucătărioară și își leagănă ursulețul.

A dobândit acum noțiunea de permanență a obiectului, adică înțelege că, deși nu vede o persoană sau un obiect, acestea există încă. Se avântă cu plăcere în jocuri cu ascunzători.

Jocuri sugerate pentru această vârstă